Ремонт на дюзи

При експлоатация на дизеловия автомобил от голямо значение е своевременно да се извършва диагностика на двигателя и свързаните с него монтажни възли. Един от най-важните елементи е системата за впръскване на горивото, в която най-значими детайли се явяват дюзите. Именно те отговарят за подаването на гориво в главите на цилиндрите.

Работата на инжекторите (дюзите) е подобна на тази на помпата, чиято основна задача е да изпомпва мощна, но много тънка струя гориво. Сама по себе си дюзата представлява електромагнитен клапан, контролиран от програмата на специален блок на двигателя.

Ако инжекторът престане да изпълнява своята функция, тогава се проявява проблем със силовия агрегат: двигателят започва да работи неравномерно, особено при смяна на натоварването и се наблюдава значително забавяне при натискането на педала на газта.

Ненавременното отстраняване на проблема води до повреда на дизеловия двигател и скъпоструващ ремонт. Възползвайте се от услугите на компания София Дизел Център, която предлага ремонт на дюзи за София на най-добри цени.

Промиване на дюзите

София Дизел Център извършва разнообразен комплекс от дейности, свързани с поддръжката и правилното функциониране на дизеловия двигател. Компанията се занимава с диагностика, регулиране, почистване и ремонт на дизелови дюзи Denso, Delphi, Bosch и Siemens. Услугите, извършвани от София Дизел Център, се предлагат на най-оптимални цени и с гаранция на качеството на извършената работа.

Заради добавяне на различни примеси в горивото, на повърхността на дизеловата дюза се натрупва нагар, който възпрепятства нормалната работа на системата. За да се възстанови правилното функциониране на инжектора, специалистите на София Дизел Център извършват измиване и ремонт на дюзите на специализирани стендове по следните начини:

  • Почистване със специализирани добавки за гориво;
  • Измиване без сваляне на дюзите;
  • Измиване на стенд с използване на ултразвук.

Измиването с ултразвук е най-ефективният метод. Детайлите са свалят от дизеловия двигател и се поставят на специален стенд с разтворител. Разтворителят се заставя да вибрира с помощта на ултразвук и по този начин почиства дюзите на двигателя.

Ремонт и замяна

При оперативното износване на дюзите се налага да им бъде направен ремонт или елементите да бъдат заменени. На замяна подлежат части, които не отговарят на стандартите за еднородност на доставка на гориво, точност на реакцията под определено налягане, плътност, форма на клапана и др.

Дюзите са едни от най-уязвимите елементи в дизеловите двигатели. Ако по време на експлоатация силовият агрегат постепенно започне да консумира повече гориво, тягата намалява и отработените газове станат с черен цвят, това означава, че е необходима диагностика и ремонт на дюзите.

Компанията София Дизел Център предлага ремонт на дизелови дюзи. Опитните специалисти на фирмата извършват ремонт на дюзи Denso, Delphi, Bosch и Siemens.

В София Дизел Център ще бъде направена пълна диагностика на дюзите на дизеловия ви двигател Click To Tweet

Най-чести причинители на аварии и неизправности в дизеловите дюзи са некачественото гориво и водата. Разбира се, това не означава, че съществено влияние не оказва и обичайното износване на елементите. Сред най-срещаните проблеми е износването на клапана на дюзата. В София Дизел Център ще бъде направена пълна диагностика на дюзите на дизеловия ви двигател и повредените части ще бъдат регулирани, ремонтирани или рециклирани в зависимост от степента на повредата.

София Дизел Център ви гарантира най-високо качество на обслужване при най-добри цени!

Какво е най-трайна боя за бетонни подове – топ съветите на кърти цени софия

Боядисването на бетонни подове винаги е трудна задача.

Има много видове бои, които могат да бъдат закупени в местните и онлайн Снимка на четка за боядисванемагазин, но е наистина трудно да се знае коя боя е най-добра за бетонни подове. Бетонните подове обикновено са порести и тенденциите за производство на прах се покачват. От време на време, вашите бетонни подове могат да бъдат подложени на износване, както и на химическа атака. Това е причината, поради което трябва да използвате добро качество боя, независимо от това къде се намира. Ето и някои от топ съветите на кърти цени софия около бетонни подове:

Най-популярните бои се избират от акрилни, на маслена основа и епоксидна смола – всички тези видове бои са на разположение за интериорни и екстериорни приложения.

Независимо от това, когато се взема решение какво е най-добре за пода и каква боя да се вземе трябва да се помисли по следните точки.

Тип на повърхността на бетона:

Първото нещо над, което трябва да се помисли при къртене на под е вида на бетонен под. От тип на етажа може да се направи голяма разлика и идеален избор на боя. Например: ако имате нужда да боядисване на бетонен под, като този в гаража, важно да се ползва акрилна боя. Ако искате да разкрасите бетонните подове можете да изберете и боя на маслена основа или епоксидна боя. Всъщност, акрилните бои не издържат добре на бетонни подове. Епоксидна боя е малко скъпа, но е най-добрият залог за този вид носилки на подове. Епоксидна смола е по-издръжлива и ще продължи да служи вярно по-дълго. Епоксидна смола прави пода по-малко хлъзгав, следователно е по-лесно за почистване.

Използването на бетон Stain:

Снимка на под от бетонМоже да се наложи някои бетонни подове, които са повредени, напукани и порести да бъдат покрити с боя. За да не се стига до цялостно къртене на пода с боя може известно време да се скрият някои от уликите на износване. В такива условия, може да използвате петна. Бетонните петна са точно като редовните петната, оставащи след това по дървото.

В тези случаи пода променят цвета си. Въпреки това, работата може да бъде малко по-сложна и е по-трудна. Това всъщност не е работа, която може да се направи само от бояджия и се налагат по-груби мерки като къртене. Това е причината, поради която трябва да се обадите на професионален изпълнител, който да изкърти бетона и да премахне петната от вашия под.

Всичко, което трябва да направите, е да се обадите във фирма кърти цени софия с кратко описание на Вашите изисквания в проекта. Изпълнителите имат опит в работа с прости до сложни проекти и могат да отговарят на вашите специфични нужди.