Ремонт на дюзи

При експлоатация на дизеловия автомобил от голямо значение е своевременно да се извършва диагностика на двигателя и свързаните с него монтажни възли. Един от най-важните елементи е системата за впръскване на горивото, в която най-значими детайли се явяват дюзите. Именно те отговарят за подаването на гориво в главите на цилиндрите.

Работата на инжекторите (дюзите) е подобна на тази на помпата, чиято основна задача е да изпомпва мощна, но много тънка струя гориво. Сама по себе си дюзата представлява електромагнитен клапан, контролиран от програмата на специален блок на двигателя.

Ако инжекторът престане да изпълнява своята функция, тогава се проявява проблем със силовия агрегат: двигателят започва да работи неравномерно, особено при смяна на натоварването и се наблюдава значително забавяне при натискането на педала на газта.

Ненавременното отстраняване на проблема води до повреда на дизеловия двигател и скъпоструващ ремонт. Възползвайте се от услугите на компания София Дизел Център, която предлага ремонт на дюзи за София на най-добри цени.

Промиване на дюзите

София Дизел Център извършва разнообразен комплекс от дейности, свързани с поддръжката и правилното функциониране на дизеловия двигател. Компанията се занимава с диагностика, регулиране, почистване и ремонт на дизелови дюзи Denso, Delphi, Bosch и Siemens. Услугите, извършвани от София Дизел Център, се предлагат на най-оптимални цени и с гаранция на качеството на извършената работа.

Заради добавяне на различни примеси в горивото, на повърхността на дизеловата дюза се натрупва нагар, който възпрепятства нормалната работа на системата. За да се възстанови правилното функциониране на инжектора, специалистите на София Дизел Център извършват измиване и ремонт на дюзите на специализирани стендове по следните начини:

  • Почистване със специализирани добавки за гориво;
  • Измиване без сваляне на дюзите;
  • Измиване на стенд с използване на ултразвук.

Измиването с ултразвук е най-ефективният метод. Детайлите са свалят от дизеловия двигател и се поставят на специален стенд с разтворител. Разтворителят се заставя да вибрира с помощта на ултразвук и по този начин почиства дюзите на двигателя.

Ремонт и замяна

При оперативното износване на дюзите се налага да им бъде направен ремонт или елементите да бъдат заменени. На замяна подлежат части, които не отговарят на стандартите за еднородност на доставка на гориво, точност на реакцията под определено налягане, плътност, форма на клапана и др.

Дюзите са едни от най-уязвимите елементи в дизеловите двигатели. Ако по време на експлоатация силовият агрегат постепенно започне да консумира повече гориво, тягата намалява и отработените газове станат с черен цвят, това означава, че е необходима диагностика и ремонт на дюзите.

Компанията София Дизел Център предлага ремонт на дизелови дюзи. Опитните специалисти на фирмата извършват ремонт на дюзи Denso, Delphi, Bosch и Siemens.

В София Дизел Център ще бъде направена пълна диагностика на дюзите на дизеловия ви двигател Click To Tweet

Най-чести причинители на аварии и неизправности в дизеловите дюзи са некачественото гориво и водата. Разбира се, това не означава, че съществено влияние не оказва и обичайното износване на елементите. Сред най-срещаните проблеми е износването на клапана на дюзата. В София Дизел Център ще бъде направена пълна диагностика на дюзите на дизеловия ви двигател и повредените части ще бъдат регулирани, ремонтирани или рециклирани в зависимост от степента на повредата.

София Дизел Център ви гарантира най-високо качество на обслужване при най-добри цени!

Facebook Коментари